IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частен съдебен изпълнител продава фабриката на Denyl във Варна

Търгът е по искане на кредитора "Райфайзен Банк", а за имота се искат 2,54 млн. лева

12:29 | 18.02.14 г. 7
Частен съдебен изпълнител продава фабриката на Denyl във Варна

Частен съдебен изпълнител е обявил продажбата на завода на „Денил Дискрет“ във Варна, става ясно от съобщение на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители. Имотът е ипотекиран в „Райфайзен Банк“.

За публична продан е предложен имот с обща площ от 925 кв. метра, на който има изградена административно-производствена сграда с разгърната площ от 2,5 хил. кв. метра. Цената на имота е определена на 2,542 млн. лева.
Търгът се извършва именно по искане на банката – кредитор, става ясно още от съобщението.

Основната дейност на компанията „Денил Дискрет“ е производството и търговията с мъжко облекло, обувки и аксесоари с търговската марка Denyl. Дали фабриката ще има нов собственик ще стане ясно на 18 март, когато във Варненския окръжен съд ще се проведе търгът за продажбата на имота. 

„Денил Дискрет“ беше основана през 1991 година от двамата братя Емил и Младен Арабаджиеви. Компанията е едноличен собственик на пловдивската компания „ДНЛ“, чиято основна дейност е свързана със строителство, покупка и обзавеждане на недвижими имоти, както и разработване на проекти за строежи за жилищни и нежилищни сгради.

Имуществото и на тази компания е запорирано по искане на „Райфайзен Банк“ и друг кредитор – Стефка Ангелова. Банката очаква да си върне заем в размер на почти 720 хил. лева, заедно със законните лихви от 23 юли 2013 година, показва справка в Търговския регистър.

Срещу самата „Денил Дискрет“ е вписан и запор по искане на кредитора „Дийн София“, който по силата на договор от септември 2013 година е отпуснал 10 млн. лева на компанията. Искането за запор е удовлетворено и се отнася до отделни активи на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 0
smir80
преди 9 години
О, не мога да повярвам! Всичко се връща на този свят, наистина! Има Бог!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 4
nenko.nenoff
преди 10 години
Това че банките нямат интерес от унищожаване бизнеса на свои клиенти не е точно така. Банките са един инструмент за преразпределяне собствеността на печеливши бизнеси и това не е тайна. А що се отнася дали опитват да помогнат на свой клиент ... със сигурност не го правят. За съжаление банките в България не са нищо повече от едни големи лихвари. Нищо повече що се отнася за основната им функция - да кредитират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 2
mick
преди 10 години
А защо си мислиш, че не са пробвали? Банките нямат интерес от унищожаване на клиентите си. Може просто собствениците са решили, че така е по-добре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 5
stoiloff
преди 10 години
Ако аз бях собственик на банката кредитор, щях да помогна на хората да си стъпят на крака, с консултанти със съвети, с разсрочване и други. Но явно всички банки у нас работят срещу народа ни! Не стига че са виновни за кризата, ами и народа им плаща цената! Срам ме е! За вас (с малко в ) другари измислени банкери! На гъбичките на Буров по краката не може да се равнявате!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 0
Дядо Мечо
преди 10 години
То хубаво продават... ама дали ще има такива дето да купуват...???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 4
bgMan
преди 10 години
а, то да бяха само 25 години лъжа45+25
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 8
SS-23
преди 10 години
Частен съдебен изпълнител продава фабриката на Denyl във Варна======================================================И пак искайте кредити .... пак работете за чужди интереси !! България си отива ... ограбена и смазана за 25 години лъжа!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още