IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делта вариантът попарва надеждите на WeWork за възстановяване

Много служители продължават да работят от дистанция, а редица компании залагат на хибридния модел на работа

21:27 | 13.08.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Стартъпът за споделени офиси WeWork отчете спад на приходите си за второто тримесечие спрямо предходното, след като спешните мерки заради разпространението на делта варианта на коронавируса доведоха до по-слабо възстановяване от очакваното през първата половина на годината, предава Ройтерс.

Компанията, която е подкрепена от японския конгломерат SoftBank Group, заяви, че здравната криза е попарила очакванията ѝ за възстановяване на средните приходи от абонат, особено в САЩ и Канада, за 2021 и 2022 г.

Бързо разпространяващият се вариант и затягането на мерките на някои места засилиха притесненията на компаниите, предоставящи офис пространства, след като бизнесът започна да се насочва към по-кратки договори, а много служители продължават да работят от дистанция.

WeWork заяви, че през второто тримесечие, завършило на 30 юни, е имала 517 хил. членове, което представлява спад спрямо 612-те хил., които отчете през същия период година по-рано.

Стратегията за хибридна работа ще помогне за подобряване на приходите от продажби, заяви компанията, допълвайки, че все още очаква приходите ѝ за юли да са 215 млн. долара, при 650-700 млн. долара приходи за третото тримесечие.

При хибридния модел на работа служителите имат възможност да работят на различни места, включително в корпоративните офиси, в споделени офис пространства, на публични места и от вкъщи.

През март WeWrok обяви, че става публична чрез сливане с компанията със специално предназначение BowX Acquisition. Сделката беше оценена на 9 млрд. долара. SoftBank заяви, че ще запази мажоритарния си дял в компанията след сливането.

Нетната загуба на WeWork през второто тримесечие е била 888,85 млн. долара, спрямо 863,83 млн. долара година по-рано.

Тримесечните приходи са спаднали с близо 1% спрямо първото тримесечие до 593,48 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още