Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Делът на празните офиси в Токио се свива трети месец след земетресението

Средното ниво на офис наемите в петте основни бизнес района на японската столица е паднало на рекордно ниско ниво

Делът на празните офиси в Токио се свива трети месец след земетресението

Офис служители в Токио, излезли навън след земетресението на 11 март. Снимка: БТА

Нивата на незаетост на офис площите в Токио намаляват за трети пореден месец през юни, възстановявайки се след рекордно високите стойности през март, когато страната беше разтърсена от силно земетресение, сочат данни на консултантската компания в сектора Miki Shoji Co, цитирани от Bloomberg.

Делът на празните офиси в Токио се е понижил до 8,81% през юни от 8,88% месец по-рано. 

Нивото на незаетост в японската столица, което растеше от 2008 г., започна да се възстановява, след като отбеляза рекордно висока стойност от 9,19% през март.

„Нивата на незаетост може да се понижат през периода до октомври 2011 г., когато предстои да бъдат завършени малко нови сгради“, коментира Масахиро Мочизуки, анализатор в Credit Suisse. „Очакваме нивото на незаетост да се подобрява постепенно през 2012 г.”

Средното ниво на офис наемите в петте основни бизнес района на Токио Чийода, Чуо, Минато, Шинджуко и Шибуя е паднало на рекордно ниско ниво, отчитат още от Miki Shoji.

Средното равнище на офис наемите в петте бизнес района е паднало до 17 292 йени на цубо (65 долара на кв. метър) от 17 400 йени на цубо през май, отчитат от Miki Shoji. Едно цубо, стандартна мерна единица за площ на имоти в Япония, е равно на 3,3 кв. метра.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Природни рецепти за комфорт, ефективност и дълготрайност