IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорът на РИОСВ-Бургас е наказан с последно предупреждение за уволнение*

Договорът с наемателя на терена в резервата, който е собственост на РИОСВ-Бургас, вече е прекратен

14:40 | 26.03.13 г. 2
Директорът на РИОСВ-Бургас е наказан с последно предупреждение за уволнение*

Директорът на Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) - Бургас е прекратил договора с ползвателя на „Бар-грил Ропотамо“ в резерват Ропотамо - „Венис Марина“ ЕООД, и е издал заповед за спиране на дейностите на обекта заради нерегламентирано строителство, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

"При проверката на място вчера се констатира, че фирмата извършва цялостна подмяна на съществуващата постройка с нова", посочват от ведомството. "Извършваната дейност не е съгласувана с РИОСВ-Бургас, нито с МОСВ и представлява нарушение на Закона за защитените територии. На ползвателя на обекта е съставен акт за установено административно нарушение. Размерът на санкцията за строителство в защитена територия е от 5 до 50 хиляди лева", допълват от министерството.

Директорът на РИОСВ-Бургас ще бъде наказан с последно предупреждение за уволнение заради скандалния случай, съобщи по-рано заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева.

Тя посочи, че досега той не е имал провинения. Счита се обаче, че липсата на контрол в резервата, който е на територията на екоинспекцията, е достатъчно нарушение, за да се прескочи порицанието и предупреждението, коментира Манева.

След подаден сигнал за строежа служебният вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева нареди спешна проверка на място от екипи на ДНСК и РИОСВ-Бургас. При проверката е установено изграждане без строителни книжа на дървена конструкция - колони и греди, на мястото на заведение за обществено хранене в резервата, което е било в режим на търпимост.

По-рано днес от фирма "Венис Марина" се оправдаха, че не строят в резервата, а просто правят освежителен ремонт на съществуващото открито заведение. Съмненията са обаче, че строящата се постройка ще бъде около 400 кв.м., а старото законно дървено бистро е 161 кв.м.

Още новини от България четете в Dnes.bg

* Актуализирано към 15,40 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
LuckyYou
преди 11 години
Тия пичове от Бивол яко са набрали скорост, 100% ще намерят още нещо и тоя изхвърча с 200!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още