IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДНСК проверила 244 фирми за строителен надзор за три месеца

За деветте месеца на годината са направени общо 698 проверки

17:34 | 18.10.11 г.
ДНСК проверила 244 фирми за строителен надзор за три месеца

Общо 244 проверки за изпълнение на задълженията на фирмите, упражняващи строителен надзор, е извършила Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) за периода от 1 юли до 30 септември, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Проверени са 127 юридически лица и еднолични търговци, извършващи оценка на съответствието на инвестиционните проекти или упражняващи строителен надзор.

Проверени са строежи от първа до четвърта категория включително на територията на цялата страна, в това число 36 жилищни и 55 обществени сгради, 25 производствени сгради, 108 строежа от техническата инфраструктура и 13 телекомуникационни и 6 хидротехнически съоръжения.

За установени нарушения са издадени девет наказателни постановления на юридически лица и еднолични търговци - консултанти.

За периода 1 януари - 30 септември от ДНСК са извършени общо 698 проверки за изпълнение на задълженията на фирмите, упражняващи строителен надзор.

На строежи от първа до четвърта категория, включително на територията на цялата страна, са проверени общо 109 жилищни сгради, 152 обществени сгради, 77 производствени сгради, 303 строежа от техническата инфраструктура и 32 телекомуникационни и 25 хидротехнически съоръжения. Проверени са 239 консултантски фирми.

За установените нарушения от началото на годината са съставени 21 акта за установяване на административни нарушения по Закона за административните нарушения и наказания и са издадени 21 наказателни постановления на юридически лица и еднолични търговци - консултанти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още