Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Единият собственик на Mall of Plovdiv с фонд от 1 млрд. евро за имоти в Европа

Фондът ще бъде насочен към инвестиции в Лондон, Париж, Берлин, Франкфурт, Хамбург и Мюнхен

Единият собственик на Mall of Plovdiv с фонд от 1 млрд. евро за имоти в Европа

Mall of Plovdiv. Снимка: Investor.bg

Инвестиционната компания GE Capital Real Estate, която притежава 50% от търговския комплекс Mall of Plovdiv, планира да създаде инвестиционен фонд за сделки с имоти в Европа с общ инвестиционен капитал от 1 млрд. евро.

Компанията, която е подразделението за имоти на американската холдингова компания GE, вече е осигурила 400 млн. евро от институционални инвеститори, пише PropertyEU.

С помощта на заемен капитал новият фонд ще разполага с 1 млрд. евро за инвестиции в първокласни офис имоти. Инвестиционният хоризонт на фонда ще бъде 2 години с опция да бъде продължен за още 1 година.

Фондът ще бъде насочен към инвестиции в Лондон, Париж, Берлин, Франкфурт, Хамбург и Мюнхен.

От фонда казват, че в момента проучват подходящи инвестиционни възможности, „които се вписват в стратегията на новия фонд“. От няколко месеца фонда усилено работи по различни потенциални сделки, на първо време във Франция, Германия и Великобритания.

GE Capital Real Estate управлява активи на обща стойност от 50 млрд. евро. Компанията планира да понижи експозицията си към директни инвестиции в имоти за сметка на услугите за управление на инвестиции, собственост на трети компания, притежаващи имоти в САЩ, Азия и Европа.

Компанията направи първата си инвестиция от 25% в Mall of Plovdiv през 2007 г., като две години по-късно повиши дела си до 50%. Неин партньор в инвестицията е Quinlan Private. Компаниите бяха и собственици на Mall of Sofia, преди да го продадат на Europa Capital за над 100 млн. евро.

Също през 2007 г. GE Capital сключи договор с Tishman International за изграждането на офиси в проекта Sofa Airport Center. Компанията има мащабни инвестиции също и в Румъния, Полша, Чехия, Словакия и други страни в региона.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Природни рецепти за комфорт, ефективност и дълготрайност