Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Екоорганизации предлагат референдум за Морската градина във Варна

Хиляди граждани искат да спрат застрояването на парка

Екоорганизации подготвят референдум за бъдещето на Морската градина и крайбрежната зона на Варна, съобщи на пресконференция Борислав Сандов, съпредседател на партия "Зелените", цитиран от БТА.

Още по темата

Защитниците на природата ще предложат на варненци да се проведе местен референдум със следните въпроси: „Да достига ли паркът Морска градина до морето, като включва и зоната от ската до морския бряг?“ и „Да бъде ли крайбрежната зона на град Варна паркова зона за отдих с обекти за хранене, спорт, атракции и развлечения, но без жилища, ателиета, офиси, молове, хотели, казина, конгресни центрове и яхтени пристанища?“, обясни Сандов.

Над 3 хил. души се подписаха в последната онлайн петиция срещу застрояването на Морската градина във Варна, която е адресирана до премиера Бойко Борисов.

Гражданите настояват да се въведе забрана за строителство върху всички урбанизирани зелени площи, както и парковите зони да се включат в специален регистър, който да се изработи в следващите 6 месеца.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Евгения Маринова
Още по темата: Новини Морската градина

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 6 години
Няма профилна снимка
Всички тези екоорганизации за обвързани с мафиота Алексей Петров и ологарха Иво Прокопиев и се борят да спрат конкурентен проект, за да спечели техния и да се нагушат с пари. Никой не е тръгнал да застроява Морската градина, това са спекулации, за да се събират подписи.

Още от