IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Emaar Properties обяви първия проект за Световното изложение в Дубай

Съвместният проект с Dubai World Central е за изграждането на хотели, молове и голф игрища

13:50 | 13.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Emaar Properties обяви първия проект за Световното изложение в Дубай

Най-голямата строителна фирма в Дубай Emaar Properties обяви съвместен проект с Dubai World Central (DWC) за изграждането на хотели, молове и голф игрища близо до мястото, където ще се проведе Световното изложение през 2020 г., предаде Reuters.

Проектът е първият, обявен след като през ноември Дубай спечели правата да бъде домакин на събитието в конкуренция със Сао Пауло в Бразилия, Екатеринбург в Русия и Измир в Турция.

От Emaar не уточниха стойността на финансовите планове за проекта. Първата му фаза с площ от 13,63 млн. кв. м ще включва комплекс от вили с голф игрище, няколко хотела, луксозен търговски център, атракциони и бизнес център.

Правителството на Дубай очаква Световното изложение да засили търговията и туризма в емирството. Някои сторители и анализатори обаче предупредиха, че събитието може да предизвика пореден балон в имотния сектор, подобен на този, който се спука през 2008-2010 г. Тогава глобалната финансова криза доведе до 50% спад на цените на имотите в емирството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още