Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Европейските средства за саниране може да се удвоят от 2014 г.

Това ще стане само ако договорим по-голям бюджет за следващия програмен период

През следващия бюджетен период на ЕС от 2014 до 2020 г. за изпълнението на приоритетните дейности по оперативна програма "Регионално развитие" ще нужни поне 4 млрд. лева, каза пред журналисти заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщи БТА.

Ако страната ни успее да договори по-голям бюджет, има възможност средствата за саниране на жилища след 2013 г. да се удвоят.

Още по темата

По сегашният бюджет на програмата за саниране на панелните сгради са предвидени 63 млн. лева. Павлова отбеляза, че е постигнато споразумение с общините от 2012 г. местната власт да инвестира в подобряването на околоблоковите пространства на тези жилища.

Лиляна Павлова отчете, че над 1,8 млрд. лв. са договорените средства по оперативната програма до момента. Извършените плащания са на стойност 470 млн. лв. или 16 % от програмата.

Проекти на стойност 202 млн. лв. за туристически атракции в 61 общини, сред които Мадара, Етъра, Боженци и др., са одобрени за финансиране по схемата за устойчивото развитие на туризма, каза зам.-министър Павлова.


 


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от