IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google може да купи централата си в Ню Йорк за 1,8 млрд. долара

Продажбата би била най-голямата сделка с една сграда в САЩ тази година

09:50 | 03.12.10 г.
Google може да купи централата си в Ню Йорк за 1,8 млрд. долара

Интернет компанията Google Inc. планира да купи сградата на централата си в Ню Йорк за около 1,8 млрд. долара, съобщи Bloomberg, като се позовава на източник, запознат със споразумението.

Продажбата вероятно ще бъде финализирана до края на годината, казва източникът, който предпочита да остане анонимен, защото сделката все още не е оповестена публично. Базираната в Маунтин Вю, Калифорния, компания ще увеличи заеманите от нея площи в сградата в Манхатън спрямо сегашните 51 хил. кв. м, казва източникът.

От Google са отказали коментар.

Продажбата би била най-голямата сделка с една сграда в САЩ тази година, сочат данни на компанията за проучвания в сектора Real Capital Analytics Inc. Сделката е сигнал за силно търсене на имоти в Манхатън с възстановяването на пазара, посочва Дан Фасуло, управляващ директор на Real Capital.

„Надали може да получите по-силно гласуване на доверие в силата на офис пазара в Ню Йорк“, коментира Фасуло. „Когато една от най-престижните съвременни корпорации заложи на даден пазар, това не е залог само на пазара на имоти, но на Ню Йорк като място за задържане и привличане на най-добрите професионалисти.“

Сградата на Осмо авеню заема целия сектор между две пресечки в Манхатън. Бившият индустриален склад е с площ над 273 хил. кв. м, което е повече от площта на Емпайър Стейт Билдинг.

Продавачи са базираната в Атланта компания за инвестиции в имоти Jamestown, Taconic Investment Partners и New York State Common Retirement Fund.

Jamestown, която представлява немски инвеститори, купи дял от сградата през 2004 г. в сделка, която я оцени на 1,1 млрд. долара, според данните на Real Capital.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още