IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hilton завладява Европа

Втората по големина световна верига хотели планира да открие до 2015 г. нови 120 хотела на Стария континент

09:15 | 27.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Хотел на Hilton в Турция. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Хотел на Hilton в Турция. Снимка: Ройтерс

Понякога успехите идват прекалено бързо: Първоначално американската Hilton Group искаше да открие първия си хотел Waldorf Astoria в Германия още през 2011 г. След това стартирането бе отложено за юли 2012 г. Сега обаче престижният обект до Берлинската Gedächtniskirche (Мемориалната църква) вероятно ще отвори врати едва в средата на ноември.

Но това забавяне се отразява незначително на сегашната експанзия в чужбина на втория след InterContinental Hotel Group оператор на хотели в света. Масивната експанзия продължава на високи обороти. „В Европа до 2015 г. планираме да отворим почти 120 нови хотела", каза шефът за Северна и Централна Европа Оливие Харниш пред германския Handelsblatt.

Това би означавало 11 000 нови работни места. По този начин мрежата в Европа ще се увеличи с 50 процента. В Германия най-известната хотелска марка в света ще получи още един шанс да сложи край на незначителното си присъствие с масивна инвазия. До този момент тук има само 17 от 3843 хотели в света. А с близо 200 млн. евро Hilton е едва на 13-о място по приходи на хотели в страната.

Ако разширяването на концерна премине по план, Hilton ще расте в чужбина значително по-бързо от вътрешния пазар в САЩ, въпреки че и там мрежата се очаква да бъде разширена до 2015 г. с 30%. По този начин Hilton ще се доближи до поставената от главния изпълнителен директор Кристофър Насета цел до 2015 г. да генерира повече от половината от печалбите извън Съединените щати.

Освен това и инвестициите в Китай, където броят на хотелите ще се увеличи от 17 до над 80 през 2015 г., трябва да намалят зависимостта от Северна Америка. В момента около 75% от общите приходи все още идват от вътрешния пазар.

Последна актуализация: 21:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още