IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелиери от Слънчев бряг поискаха европейски пари за саниране

Може да се дискутират възможностите хотелиерите да получат финансиране от програма "Конкурентоспособност на българската икономика"

17:47 | 19.04.12 г. 1
Хотелиери от Слънчев бряг поискаха европейски пари за саниране

Хотелиери от „Слънчев бряг“ поискаха подкрепа от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова за европейско финансиране при санирането на вече построените сгради, така че да подобрят енергийната им ефективност, предаде БТА.

Министър Павлова посочи, че хотелиерите нямат право да кандидатстват по програмата за саниране, тъй като със средствата по нея ще се обновяват само жилищни сгради.

„Логиката на европейското финансиране е да има публичен, а не частен интерес и да не се инвестира в сгради, които генерират печалба“, коментира строителният министър по време на пресконференция в Бургас, на която беше представена държавната програма за саниране.

Според Лиляна Павлова имало възможност за обсъждане на възможностите, свързани с подобряването на енергийната ефективност на старите хотели. Подобни проекти би могло да се финансират по програма „Конкурентноспособност на българската икономика”, посочи още Павлова.

От Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) съобщиха, че от 25 април започва приемът на проекти за „Енергийна ефективност и зелена икономика”.

Със средствата по програмата ще се подпомагат малките и средни фирми, които ще купуват енергоспестяващо оборудване или ще инвестират в производството на възобновяема енергия.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Тези хора нямат никаква мярка....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още