IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ikea пуска соларни панели в магазините си на Острова

Соларните панели на Hanergy генерират електричество от ултравиолетовите лъчи, а не от слънчевата светлина

14:33 | 03.10.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Ikea пуска соларни панели в магазините си на Острова

Клиентите на магазините на Ikea във Великобритания скоро ще могат освен опаковани мебели да пазаруват и соларни панели за покрива, пише Businessweek.

Фотоволтаичната система, струваща 5200 паунда за стандартна къща с три спални, бе пусната в продажба за първи път в магазина на Ikea в Саутхемптън. Офертата в партньорство с китайския производител на панели Hanergy Solar Group ще обхване всички 17 магазини на веригата на Острова в рамките на идните 10 месеца. В зависимост от успеха ѝ ще бъде преценено дали да бъде предложена и в други държави.

Великобритания не се слави като страна с много слънце, но соларните панели на Hanergy генерират електричество от ултравиолетовите лъчи, а не от слънчевата светлина. Британците могат да получат държавна субсидия за покупката по програма, която изисква фирмите за комунални услуги да плащат такса на клиентите, генериращи собствено електричество от слънчева или вятърна енергия. Благодарение на тези плащания купувачите ще могат да си възвърнат инвестицията в рамките на седем години, изчисляват от Ikea.

Според британския уебсайт на Hanergy панелите, които се продават в Ikea, могат да носят приходи от 729 паунда годишно, ако са инсталирани на къща с "умерено засенчване" на покрива. Около 505 паунда от тази сума ще дойдат от плащанията от комуналната компания, а останалите 224 ще се спестяват от сметките за електроенергия.

Клиентите на Ikea на Острова могат сами да инсталират системите, като следват инструкциите на сайта на Hanergy. Освен това фирмата предлага финансови планове за изплащане без първоначална вноска.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 20 rate down comment 1
kane
преди 10 години
Супер!АЗ съм фен на Айкиа и винаги когато мога си купувм от тях вместо от някой другВярно е че секат много дървета, но и садят многоМНого от магазините им са покрити със солариЖалко че нямам 3спални къща където да ми инсталират панелите, но един ден ще го направя!Нощната ми лампа е от тях със слънчева батерияThe life improvement store
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
Ако рейтинговите агенции бяха свалили рейтинга на сащъ преди години и не беха позволили дългът им да стане астрономически и невръщаем, щяха да спасят света от това което предстои :)Но пред заплахата на най-въоръжените терористи на планетата всички си мълчат като г_зове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още