IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестицията в Логистичен Парк София възлиза на 100 млн. лв.

Камор & Техникон Дивелъпмънт планира още два логистични парка - във Варна и в Бургас

16:35 | 21.11.06 г.
Бъдещата сграда на Техникон. Илюстрация: Камор & Техникон Дивелъпмънт
Бъдещата сграда на Техникон. Илюстрация: Камор & Техникон Дивелъпмънт

Инвестицията в първия логистичен парк в България е на обща стойност 100 млн. лв., съобщи Евгений Янков, председател на Борда на директорите на Камор & Техникон Дивелъпмънт АД, при официалното представяне на проект „Логистичен Парк София“.

Компанията е инвеститор и главен изпълнител на проекта и е съвместно дружество между израелската Камор Груп и българската Техникон Груп АД.

Логистичният парк ще бъде разположен върху площ от 100 хил. кв. м на Околовръстен път в близост до с. Казичене и с. Кривина. Районът има стратегическо значение за сектора на логистиката поради близостта си до две основни магистрали – Хемус и Тракия, добави Янков. Очакванията са в близко бъдеще тук да се оформи новата индустриална зона на столицата.

Логистичен Парк София ще съчетава складови, търговски и офис площи, които ще се отдават под наем и ще бъдат изграждани по задание на клиентите, поясни Янков.

Днес бе направена и първа копка на сграда от парка, която трябва да бъде завършена през лятото на 2007 г. Тя ще бъде складов и офис комплекс с 5 200 кв. м разгъната застроена площ (РЗП) и в нея ще се помещава Техникон Груп.

В рамките на логистичния парк ще бъде изграден и шоурум на Камор Виикълс Интернешънъл ЕООД, което е вносител на китайските джипове Chery за България, Македония, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина.

В момента се водят преговори с други потенциални клиенти.

Първият етап на проекта ще включва обекти върху парцел от 52 хил. кв. м с обща застроена площ 34 хил. кв.м, от които 24 хил. кв. м ще бъдат складови площи, 10 хил. кв. м – офис площи и 4 хил. кв. м – шоурум, като инвестицията в първата фаза ще бъде на стойност между 50 и 60 млн. лв., уточни Янков.

По думите му наемите в логистичния парк ще отговарят на европейките нива.

Освен проекта в София Камор & Техникон Дивелъпмънт планира да стартира строителството на Логистичен Парк Варна и на Логистичен Парк Бургас.

Камор Груп има инвестиции в Германия и Швейцария, а това е втората инвестиция в България след сградата на Камор Ауто на Околовръстен път“, каза пред журналисти Рон Бен Йосеф, един от основните акционери в компанията.

Камор Груп е създадена през 1989 г. в Тел Авив и е с основен предмет на дейност внос на автомобили, корабостроене, недвижимо имущество, финансови услуги и др. През 2003 г. групата основава Камор Ауто, която е официален вносител на BMW и Mini за България.

Техникон Груп е основана през 1991 г. и е специализирана в търговия със строителен и мебелен обков, заключващи системи, мебели, декоративни профили и первази, стоки от типа „направи си сам“ и други. Компанията има магазини в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Велико Търново.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още