IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в имоти се завръщат в ОАЕ

Страната се възприема като сигурно убежище на фона на безредиците в съседните й държави

11:20 | 07.05.12 г.
Инвеститорите в имоти се завръщат в ОАЕ

Само няколко години, след като Обединените арабски емирства (ОАЕ) претърпяха остър срив в сектора на имотите, инвеститорите започват да се завръщат в страната, посочват анализаторите от Alternative Asset Analysis (AAA).

Националната банка на Абу Даби се надява да привлече богати инвеститори, търсещи възможности в сферата на алтернативни класове инвестиционни активи. Тя иска да изкупи имоти в ОАЕ със средствата, събрани чрез фонда за бизнес имоти.

Фондът се очаква на практика да установи дали съществува апетит за този вид инвестиции в Близкия Изток.

Въпреки резкия спад на цените на имотите в Дубай преди няколко години, инвеститорите отново се насочват към ОАЕ с надежда да намерят изгодни сделки и да станат свидетели на повторен ръст на цените.

Страната все повече се възприема като сигурно убежище на фон ана безредиците в съседните държави, а редица близкоизточни инвеститори обмислят варианта да преместят инвестициите си в Дубай.

Като цяло имотите набират популярност сред алтернативните инвеститори, твърдят от AAA. "Пазарите на акции в момента са много нестабилни и инвеститорите рискуват изведнъж да загубят много пари, ако те паднат внезапно", посочва партньорът в компанията Антъни Джонсън.

"Това води до засилен интерес към имотите и други класове алтернативни активи, като например горското стопанство, инвестициите в социални дейности и ценни метали", допълва той.

Според компанията много от тези класове активи са по-слабо свързани с пазарите на акции, което означава че при тях опасността от внезапен спад на стойностите е по-малка. Освен това те предлагат и добра диверсификация срещу риска.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още