IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искат проверки при имущество за над 1 млн. лв. без доказан произход

Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, предлага да бъде определен имуществен праг, при чието надвишаване да проверява собствениците

16:08 | 28.10.11 г. 2
Искат проверки при имущество за над 1 млн. лв. без доказан произход

Хората, срещу които има сигнали за престъпна дейност и които притежават имоти и средства над 1 милион без доказан произход, да подлежат на проверка. Това предлага председателят на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност Тодор Коларов, цитиран от БНР.

Той смята, че за да се реализира тази идея, е нужно да бъде определен ясен имуществен праг.

“Това да бъде насочено наистина към тежката организирана престъпност. Считам, че нивата, праговете, финансовите прагове, трябва да бъдат много високи - 1 милион е висок праг”, коментира Коларов пред националното радио.

По думите му комисията трябва още да може да се самосезира или да се сезира по сигнали на медиите, на граждани или на други държавни органи.

Председателят на комисията коментира и една друга идея за борба с корупцията, която се прилага от години в Италия - разпускането на общински съвети, ако има данни за участието на представители на мафията в тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
madcow
преди 12 години
Няма лошо да има някакъв имуществен праг, над който да се подлежи на проверка, но не трябва да бъде инкриминиран фактът, че въпросното лице има имущество над 1 млн лева. Защото това беше идеята на Борисов и Попова - ако имаш над 100 000 лв разминаване да е достатъчно да бъдат конфискувани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
kane
преди 12 години
"Хората, срещу които има сигнали за престъпна дейност и които притежават имоти и средства над 1 милион без доказан произход, да подлежат на проверка"Нима!Смятах че трябва да се лежи в затвора много години за 1 милион без доказан произход... о за България ли става въпрос! Тогава може всичко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още