IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Исковете срещу собственика на Empire State Building се увеличават

Инвеститори в компанията-собственик на емблематичния небостъргач са против превръщането й в публичен фонд за имоти

13:22 | 22.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Исковете срещу собственика на Empire State Building се увеличават

Още един инвеститор е завел дело срещу плановете на семейство Малкин да пусне на борсата Empire State Building и други имоти, предаде Wall Street Journal. Така общият брой на делата за последните две седмици достигна три.

Последното обаче е малко по-лично, посочва изданието. Искът, подаден в понеделник във Върховния съд в Ню Йорк, е подобен на предишните две. Ищецът обвинява Малкин в получаване на прекомерни възнаграждения за управлението на сградата, както и че излизането на борсата е в полза на семейните интереси и в ущърб на останалите инвеститори.

И в този иск се настоява съдът да блокира всяка продажба, която не е "справедлива и разумна" за 2 800-те инвеститори в групата, притежаваща Empire State Building.

Ищецът обаче отива още по-далеч, като настоява съдът да острани Малкин от поста на надзорник в бъдещата публична компания

Говорител на Малкин заяви, че делото е неоснователно и фамилията планира да го оспорва в съда.

Първите дела срещу Малкин бяха заведени в началото на март, след като в средата на февруари компанията обяви, че планира да набере от пазарите 1 млрд. долара чрез първично публично предлагане.

Информацията за плановете на собственика на Empire State Building да излезе на борсата се появи още в края на миналата година. Тогава стана ясно, че Malkin Holdings LLC, надзорник на компанията собственик на небостъргача, ще създаде фонд за недвижими имоти Empire State Building Associates.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още