IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Източна Европа със силно присъствие в обема от проекти за изграждане на хотели

Азербайджан се очаква да отчете най-голям ръст в наличността на хотели с 41,2%, ако всички проекти в развитие бъдат завършени

08:18 | 31.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Източна Европа със силно присъствие в обема от проекти за изграждане на хотели

Източна Европа и някои нови пазари в Кавказкия регион са сред страните, които имат едни от най-големите обеми от проекти за хотели в процес на развитие сред локациите, включени в ново проучване.

Според компанията, специализирана в анализи на хотелиерския сектор STR Global, обемът на всички проекти в процес на изграждане в Европа и Кавказкия регион към края на февруари е 734 с общо 122 423 стаи.

„Русия и две от страните в ОНД са с най-голям очакван ръст в (броя на) стаите в сравнение с настоящия инвентар“, коментира Елизабет Рандал, управляващ директор на STR Global.

Тя обяснява, че второстепенните пазари в Русия са станали обект на засилено развитие на нови хотели, тъй като международните предприемачи разширяват периметъра на своите дейности извън Москва и Санкт Петербург.

Азербайджан и Казахстан в последно време отчитат значителен ръст в активността на развитие на нови хотели. Те са и пазари със сравнително по-ниско предлагане в момента, което им дава и повече потенциал за ръст на нови проекти, казва Рандал.

Сред страните, включени в проучването, Азербайджан има най-голям обем от нови проекти в процес на изграждане. Ако всяка една от 1196-те стаи в хотелите, които се строят в момента, бъде отворена, инвентарът в страната ще се повиши с 41,2%.

Русия също очаква значителен ръст от 19,3% с 14 817 стаи, следвана от Казахстан с 13,9% повишение и 684 стаи.

От развитите европейски пазари единствено Великобритания се очаква да отбележи по-значително повишение в броя на стаите. В момента на Острова се изграждат близо 37 хил. нови стаи, което би повишило общото предлагане със 7,7%. Активността в Полша също е висока, където очакваният ръст е 5,3%, а броят на стаите в хотели в строеж – 2 652.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още