IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът отпуска 15 млн. лв. за ремонт и оборудване на болница "Лозенец" в София

Община Харманли получава имот, който ще бъде използван за база за развитие на кану-каяк

13:23 | 28.12.16 г.
<p>
	Снимка: <em>официален сайт на Болница &quot;Лозенец&quot;</em></p>

Снимка: официален сайт на Болница "Лозенец"

15 млн. лева отпусна Министерският съвет на болница "Лозенец" в София, съобщават от правителствената пресслужба. Средствата ще отидат за ремонтни дейности в болнични помещения и за закупуване на медицинска техника.

Решението беше взето по време на последното за годината редовно заседание на правителството в оставка. Средствата са осигурени при преструктуриране на разходите по бюджета за 2016 година.

Освен парите за бившата "Правителствена болница", министрите отпуснаха още и общо 4 млн. лева по бюджетите на общини за реализиране на инфраструктурни проекти. От Министерския съвет не уточняват кои са проектите, които ще получат финансиране. Дейностите са свързани приоритетно с ремонт на общинската улична мрежа и транспортна инфраструктура, става ясно от краткото съобщение.

520 хил. лева ще бъдат насочени към Националната служба за охрана (НСО). Тези средства са необходими за изплащане на дължими обезщетения при освобождаване от военна служба на служители.

В отделно решение община Харманли получи безвъзмездно правото на собственост върху имот, който ще бъде ползван за база за развитие на кану-каяк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още