Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Как ипотечните гиганти в САЩ могат да "излекуват" пазара на имоти

Федералният резерв предлага потенциалните купувачи на съществуващи жилища и имоти под възбрана да получават по-лесно ипотеки

Как ипотечните гиганти в САЩ могат да "излекуват" пазара на имоти

През 2012 г. се очаква на пазара в САЩ да излезе нова вълна от имоти под възбрана. Снимка: respres. Лиценз: Creative Commons

Разширяването на ролите на правителствените агенции за ипотечно финансиране в САЩ би могло да „излекува“ пазара на имоти в страната, чието състояние продължава да тежи на икономическото възстановяване.

Това пише в доклад на Федералния резерв на САЩ, адресиран до членовете на Конгреса, съобщи CNBC.

Фед предлага законови поправки, според които потенциални кредитополучатели ще получават по-лесно заеми при купуването на непродадени жилища или имоти под възбрана.

От централната банка на САЩ посочват, че пазарът на имоти спъва икономическото възстановяване на страната.

Данните на институцията показват, че цените на жилищата са паднали с 33% спрямо пика им през 2006 г., заради което домакинствата в Щатите са изгубили 7 трлн. долара от състоянието си.

Още по темата

Наскоро Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти в САЩ ревизира данните за продажбите на съществуващи жилища в страната от 2007 г. досега. Ревизията показа, че пазарът на жилища в Щатите е бил значително по-слаб по време на кризата, отколкото беше обявено.

Според Фед намалява търсенето на съществуващи жилища в страната. Институцията се позовава на данните за планираните продажби през ноември. Сключените предварителни договори за продажба на жилища отчетоха повишение до 19-месечен максимум, но растежът им се забави спрямо октомври.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 8 години
Няма профилна снимка
Някой веднага бо отговорил:
- Никак!
Друг би казал:
- Сваляйки цените!
Трети:
- Никой не знае как!

Но истината е съвсем друга!
Само и единствено ФЕД знае :)

Още от Новини
Урбанист: Изграждането на градовете ще зависи от инфраструктурата