IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кипър въвежда временно данъчно облекчение за чужди купувачи на имоти

Мярката засяга таксата върху трансферите при сделка с жилище на острова и ще важи до края на юни

15:48 | 13.01.12 г. 3
Кипър въвежда временно данъчно облекчение за чужди купувачи на имоти

Кипър въведе временно данъчно облекчение за чуждите купувачи на имоти, съобщи онлайн изданието Property Wire.

Законодателството на страната предвижда чуждите инвеститори да заплащат такса върху трансфера при сделка с жилище. Според промяната купувачите на имоти, които изберат да платят ДДС върху сумата, ще избегнат таксата, а останалите ще заплащат 50% от нея.

Мярката ще важи за първото полугодие и целта й е да стимулира растежа на пазара на имоти в страната, уточнява изданието.

Според Джонатан Солсбъри, ръководител на британското поделение на компанията за луксозно строителство Cybarco, въведеното облекчение е златна възможност за много британци да си купят мечтания дом на острова на Афродита.

„Мярката ще намали разходите за закупуване на имот и ще спести на купувачите на луксозни вили суми от порядъка на 64-317 хил. паунда“, изчислява той. 

Наскоро Кипър намери място в две британски класации за най-проблемни пазари на имоти. Консултантската компания IPSBMV постави острова на шесто място в класация на 8 държави, а Colordarcy го класира на втора позиция в свое собствено подреждане на най-проблемните пазари. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
В момента, Кипър е поделен на две. Турската част е призната само от Анкара, но, държи сериозен дял. Та, кой точно Кипър обявява тези облекчения ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
diado mrass
преди 12 години
"въведеното облекчение е златна възможност за много британци да си купят мечтания дом на острова на Афродита" - може да се каже, че ако инвестират в жилище на Афродитения остров вместо в Триполи или Бенгази, направо ще сбъркат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
SiberianMan
преди 12 години
Това няма да помогне...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още