IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отмени решение на община Горна Малина за строител на спортен комплекс

Обществената поръчка е по проект, финансиран от програмата за селските райони

11:05 | 02.09.11 г.
КЗК отмени решение на община Горна Малина за строител на спортен комплекс

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на кмета на община Горна Малина за избор на компания, която да изгражда спортен комплекс, финансиран по Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от комисията.

След сигнал на двама от участниците в конкурса компаниите „Водстрой-98” АД и „Главболгарстрой” АД юристите от КЗК са направили проверка, при която са установени нарушения в процедурите.

Според експертите общинската изборна комисия е провела „непрозрачно и субективно оценяване на един от показателите при оценката на качеството на изпълнението, а също и неясно оценяване за сроковете по изпълнението на проекта".

„Липсват и мотиви за приемането на писмената обосновка на класирания на първо място участник, чието техническо предложение е с 30% по-благоприятно от останалите", се посочва в решението на КЗК.

В резултат на решението Комисията за защита на конкуренцията възлага на общината да продължи процедурата от етап разглеждане, оценка и класиране на техническите предложения на офертите на участниците при спазване на мотивите, изложени в решението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още