IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон е лидер по привлечени трансгранични инвестиции в офиси

Париж обаче се очертава като най-силната конкуренция на британската столица

11:13 | 29.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Лондон е лидер по привлечени трансгранични инвестиции в офиси

Лондон е световен лидер по привлечени трансгранични инвестиции в офиси, съобщи британската компания за управление на активи Henderson, цитирана от онлайн изданието Property Investor Europe.

Данните на компанията показват, че 60% от всички инвестиции на пазара на офиси в британската столица, направени през последните 5 години, идват от трангранични инвеститори.

След Лондон се нарежда Париж, където половината от инвестициите на пазара на офиси за същия период от време са от трансгранични инвеститори.

Инвестициите в офиси в Лондон са два пъти по-големи от тези в Ню Йорк и четири пъти в сравнение с тези в Токио, посочват още консултантите.

Британската столица привлича предимно инвеститори извън Европа заради статута си на водещ финансов център, докато интерес към френската столица проявяват предимно европейски трансгранични инвеститори. Това обаче може и да се промени в бъдеще, тъй като все повече глобални инвеститори се насочват към Франция, посочва изданието.

Анди Скофийлд, директор проучвания на пазара на имоти в Henderson, прогнозира, че Лондон ще задържи лидерската си позиция и през следващите години, но може да се очаква намаляване на обема на транграничните инвестиции.

Освен това глобалните инвеститори, които преди години са навлезли на пазара на офиси в Лондон, все повече се обръщат към Париж с цел диверсификация на портфейлите.

Съвсем малка е и преднината на Лондон що се отнася до ликвидността и прозрачността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още