IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МС отпуска 420 хил. лв. за ремонт на улица в Габрово заради нов завод

Новото предприятие ще произвежда 21,5 млн. туби годишно, а планираните инвестиции са за над 10 млн. лева

11:08 | 28.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Общо 420 хил. лева (с ДДС) ще бъдат отпуснати от бюджета на Министерството на икономиката за реконструкция на част от ул. „Индустриална“ в Габрово, решили са министрите на днешното си заседание.

Обновената инфраструктура ще повиши темпа на производството в Северната индустриална зона на града, посочват от пресцентъра на Министерския съвет.

Проектът е свързан основно с изграждането на нов завод за екструдирани туби на „ЛС Тюбс“ АД. Инвестицията е сертифицирана по Закона за насърчаване на инвестициите. Предвижда се влагането на 10,8 млн. лева, с които изцяло ще се придобият дълготрайни материални активи и оборудване. Ще бъдат разкрити 68 работни места, а служителите ще бъдат допълнително обучени в България и Израел.

Плановете предвиждат закупуване и монтиране на две производствени линии - през 2017 г. и 2018 г., уточняват от пресцентъра на правителството. Годишният капацитет на производството ще бъде 21,5 млн. туби.

Справка в Търговския регистър показва, че „ЛС Тюбс“ е създадено в края на 2016 г. Капиталът му е малко над 2 млн. лева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още