IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мукеш Амбани инвестира в индийска верига луксозни хотели

Компанията на милиардера Reliance Industries е постигнала споразумение да заплати 217 млн. долара за дял от 14% от EIH Ltd., която управлява веригите Oberoi и Trident

10:50 | 31.08.10 г.
Мукеш Амбани инвестира в индийска верига луксозни хотели

Компанията на милиардера Мукеш Амбани Reliance Industries Ltd. е придобила дял от индийската верига луксозни хотели Oberoi, съобщи Bloomberg. Това е седмата му инвестиция тази година в стремеж да диверсифицира източниците си на приходи извън петролната и газовата индустрия, които го направиха най-богатия човек в Азия.

Reliance Industries, оператор на най-големия комплекс рафинерии в света, е постигнала споразумение да заплати 10,2 млрд. рупии (217 млн. долара) за дял от 14,12% от EIH Ltd., която управлява хотелите Oberoi и Trident.

Веригата включва Oberoi Vanyavilas, който оглави тазгодишната класация най-добрите хотели в света в анкета сред читателите на списание Travel + Leisure, както и хотел в Мумбай, който беше засегнат от терористична атака през ноември 2008 г.

Най-бързият темп на икономически ръст в Индия от две години засилва търсенето на услуги, осигурявайки алтернативни източници на приходи, докато основният енергиен бизнес на Reliance се забавя.

„Ходът цели навлизане в сектора на услугите и разнообразяване на източниците на приходи“, коментира Джаганадам Тунугунтла, главен стратег на SMC Capitals Ltd. в Ню Делхи. „Телекомуникациите и хотелиерството са отражение на растежа на Индия.“

53-годишният Амбани инвестира над 1,2 млрд. долара в компания за широколентов интернет и товарен превозвач и обяви планове да построи болници, университети и да създаде компания за подпомагане на спорта.

Reliance е близо също до подписването на споразумение с DE Shaw & Co. за създаването на инфраструктурен фонд на стойност 800 млн. долара, съобщи на 26 август Economic Times.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още