IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наследникът на Световния търговски център вече е най-високата сграда в Ню Йорк

Сградата ще бъде висока 541 м и ще бъде завършена през 2014 г.

16:17 | 01.05.12 г.
<p>
	<em>&quot;Кулата на свободата&quot;, както още е известна сградата, ще бъде най-високата сграда в САЩ и третата в света, след като бъде завършена. Снимка: Ройтерс</em></p>

"Кулата на свободата", както още е известна сградата, ще бъде най-високата сграда в САЩ и третата в света, след като бъде завършена. Снимка: Ройтерс

 

Небостъргачът, който се строи на мястото на разрушените при атентатите от 11 септември 2001 г. кули-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк, официално е най-високата сграда в мегаполиса.

Новостроящата се сграда вече се извисява над 102-етажната Empire State Building, след като на тържествена церемония в присъствието на кмета на града и роднини на загинали по време на трагедията на 11 септември работниците монтираха стоманената опора на 101-я етаж, съобщиха световните агенции.

"Кулата на свободата", както бе наричан първоначално проектът, ще стане най-високата сграда в САЩ и трета в света след като бъде завършен 104-я й етаж. Сградата ще бъде висока 541 м. Планира се строителството й да приключи през 2014 г.

Първите 90 етажа ще бъдат дадени под наем за офиси, а на другите ще бъдат разположени системите за отопление, вентилация и електроснабдяване.

Комплексът на мястото на Световния търговски център се състои от още три офис сгради, както и мемориал и музей в памет на жертвите на атентатите от 11 септември 2001 г.

Мемориалът беше открит през септември миналата година по повод десетата годишнина от трагедията, а откриването на музея е насрочено за тази есен.

Още за проекта можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още