IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов изпълнителен директор ще ръководи стратегията за растеж на Unibail

Операторът на големи молове успя да привлече Apple, Starbucks и Tommy Hilfiger за ключови клиенти

17:43 | 31.01.13 г.
Нов изпълнителен директор ще ръководи стратегията за растеж на Unibail

Европейската компания за недвижими имоти Unibail Rodamco обяви, че има нов изпълнителен директор, както и че очаква по-силно представяне през 2013 г. благодарение новите проекти за строеж на търговски центрове и засилените продажби, предаде Ройтерс.

Компанията, която притежава портфейл от бизнес имоти, състоящ се основно от големи търговски центрове в Европа, напоследък концентрира усилията си върху най-големите молове в градовете, за да засили дейността си по отдаване под наем.

В същото време компанията разпродава по-малките активи, които според нея са по-уязвими от свитото потребление.

Тази стратегия даде добри резултати през 2012 г., когато Unibail отчете 10% ръст на годишната чиста печалба до 1,46 млрд. евро. Печалбата на акция нараства с 6,7%, което надхвърля очакванията на компанията за повишение с 4%.

Освен това дружеството увеличи дивидента си с 5% до 8,40 евро.

За 2013 г. Unibail прогнозира 5% ръст на печалбата на акция, като намеренията са тя да достигне 14 евро до 2017 г.

Освен това от компанията обявиха назначението на Кристоф Кувилие за нов изпълнителен директор. Той ще замести Гийом Пойтринал през април.

Сред новите проекти за догодина са разширения на моловете на Unibail в градовете Рен и Дижон във Франция, както и в чешката столица Прага. Компанията ще открие и нов търговски център на летище "Шарл дьо Гол" в Париж.

Опитите на Unibail да привлече по-заможни клиенти напоследък накараха компанията да се насочи към сектора на забавленията и киното и да привлече марки като Apple, Starbucks и Tommy Hilfiger за ключови клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още