IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото летище край Берлин ще заработи в края на октомври 2013 г.

Строителните работи са глътнали близо два пъти повече от предвидения бюджет

18:19 | 11.09.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Новото летище край Берлин ще заработи в края на октомври 2013 г.

Новото международно летище, което в момента се изгражда край Берлин, ще бъде открито на 27 октомври 2013 г., съобщи компанията, която работи по проекта, цитирана от онлайн изданието Property Investor Europe.

Изданието припомня, че първоначално откриването на аеропорта беше насрочено за юни тази година. В последствие събитието беше отложено за март догодина, като този срок също се оказа, че е недостатъчен заради проблеми с противопожарната система на летището.

Оказва се, че новото летище край Берлин е надвишило близо два пъти и предвидения бюджет за изграждането му. Първоначално за строителството на съоръжението бяха отпуснати 2,4 млрд. евро, но досега работата по аеропорта е глътнала 4,3 млрд. евро.

Повечето от разходите по строителството на летището се покриват от общината в Берлин и федералното германско правителство. Те ще поемат и преразхода по строителните работи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
MZ/X
преди 11 години
Явно има неща с които бием и Германците. В България инфраструктурата се строи в срок и без превишение на бюджетите. Трябва да им дадем на заем бате Бойко :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още