IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офис пазарът в Букурещ се готви за ново начало през 2011

Редица нови офис проекти се очакват тази година в румънската столица, въпреки 15% дял на незаетите площи

13:59 | 27.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Офис пазарът в Букурещ се готви за ново начало през 2011

Пазарът на офис площи в Букурещ се очаква да обърне нова страница през 2011 г., когато се очаква вълна от нови проекти в сегмента, пише румънското бизнес издание ZF.

Професионалните предприемачи на пазара се очаква да стартират редица нови проекти в румънската столица, въпреки че нивото на незаетост в града е все още около 15%.

Групи за имоти като Portland Trust, GTC и AIG Lincoln, както и Raiffeisen Evolution, Nusco Imobiliara и Anchor Grup все още залагат на офис сегмента и са готови да предложат на пазара в Букурещ проекти с допълнителна обща площ от още 200 хил. кв. м през следващите две години, въпреки че свободните площи в града са около 300 хил. кв. м.

Редица проекти биват размразени след дълъг период на бездействие, докато други са стартирани отначало. Общата стойност на проектите, които се очаква да бъдат започнати през тази година, се изчислява на 400 млн. евро. Този обем е с около 10 пъти по-голям от миналогодишния, когато белгийската Atenor бе една от малкото компании с проект в сегмента. Тя стартира работа по офис сграда с площ от 18 хил. кв. м в северната част на Букурещ.

Собствениците на букурещкия мол Cotroceni Park също започнаха строежа на офис сграда с 13 хил. кв. м в съседство с търговския център.

Подобно на Букурещ, в българската столица също все още се реализират нови проекти за офис площи, въпреки рекордния дял на незаетост. Днес бяха публикувани данни, според които делът на свободните офиси в София надхвърля 30% към края на първото тримесечие.

Въпреки това през тази година на пазара в столицата се очаква да излязат рекорден брой офис площи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още