IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат се над 12,2 млн. лв. за отчуждаване на имоти до околовръстното шосе

Бюджетът плаща над 100 хил. лв. и за ремонта по обходния път на Враца и за отсечка от магистрала „Тракия“

11:27 | 17.08.12 г.
Отпускат се над 12,2 млн. лв. за отчуждаване на имоти до околовръстното шосе

Правителството спешно отпуска над 12,2 млн. лв. за отчуждаване на имоти в регулация, намиращи се по западната дъга на околовръстния път на София, в участъка между входа при магистрала „Люлин“ и моста на река Какач.

Средствата се отпускат на стотина собственици, чиито терени се намират на трасето, свързано с предстоящото разширение. Решенията на кабинета са обнародвани в днешния брой на „Държавен вестник“, където подробно са описани парцелите и стойността, по която държавата ще изкупи частните имоти.

Разплащанията ще стават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Освен отчуждаванията, свързани с изграждането на западната дъга на околвръстното шосе, кабинетът е взел решения и за изкупуване и на земеделски земи около Враца, където започна изграждането на обходния път на града.

За плащанията на терените около Враца се отпускат близо 100 хиляди лева. Други пет хиляди лева се дават за отчуждаване на земеделски имоти от община Тунджа, където ще се игражда паркинг, подобект от отсечката между Ямбол и Карнобат на магистрала „Тракия“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още