IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на офиси в Лондон продължава да привлича чужди инвеститори

Наблюдава активизиране на новите запитвания от страна на големи държавни фондове за инвестиции, според глобален консултант

13:50 | 22.03.12 г.
Пазарът на офиси в Лондон продължава да привлича чужди инвеститори

Чуждестранните инвеститори продължават да проявяват силен интерес към имотите в Централен Лондон, пише в предварителния доклад за първото тримесечие на офис пазара в британската столица, публикуван от Jones Lang LaSalle.

Според документа, цитиран от онлайн изданието Property Magazine, през последните седмици се наблюдава активизиране на новите запитвания от страна на големи държавни фондове за инвестиции, които по-рано не са инвестирали във Великобритания.

В същото време предлагането продължава да е проблем, тъй като на пазара има малко нови запаси.

Инвестиции на офис пазара в Централен Лондон от началото на годината са в размер на 1,3 млрд. паунда, като на чуждестранните инвеститори се пада дял от 65%.

Усвояването от началото на годината възлиза на 58 хил. кв. м за финансовото сърце на британската столица и 51 300 кв. м за Уест Енд, което е съответно с 22% и 15% под нивата през същия период на миналата година.

На пазара в момента се предлагат малко над 90 хил. кв. м в центъра на Лондон и 37 хил. кв. м в Уест Енд.

В момента наемите на първокласни офиси в Ситито са средно 591 паунда/кв. м, докато в Уест Енд те са на равнище от 1022 паунда/кв. м.

Секторът на технологиите, медиите и телекомуникациите продължава да е най-активен сред наемателите, като основно се съсредоточава в Уест Енд, но и в районите около ключови локации, като Мидтаун и Саутбанк.

В момента на този сектор се падат близо 20% от всички запитвания за офиси в Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още