Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Правителството освобождава от наем ползвателите на държавни имоти

Наемите ще могат и да бъдат намалявани за времето на извънредното положение

Правителството освобождава от наем ползвателите на държавни имоти

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Наемателите или ползвателите, които са ограничили или преустановили дейността си в имоти – държавна собственост вследствие на мерките и ограниченията, наложени по време на извънредното положение, ще могат да бъдат освобождавани изцяло или частично от плащането на наем за тях. Това реши Министерският съвет на извънредно заседание днес, съобщиха от правителствената информационна служба. 

Още по темата

Намаляването на наемите ще става със заповед, издадена от министри, областни управители или ръководители на други ведомства, които са предоставили имотите – държавна собственост, под наем или за ползване.
За да се възползват от мярката наемателите и ползвателите на държавните имоти ще трябва да докажат, че са ограничили или прекратили дейността си като предоставят финансови или други документи.

От МС уточняват, че облекчителните мерки ще се прилагат за времето, през което физическите и юридическите лица - наематели или ползватели, са ограничили или преустановили своята дейност в съответните държавни имоти, в срока на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и въведените противоепидемични мерки срещу COVID-19 в страната.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Черноморската банка отпусна заем от 50 млн. евро на румънска компания