IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството освобождава от наем ползвателите на държавни имоти

Наемите ще могат и да бъдат намалявани за времето на извънредното положение

13:22 | 30.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Наемателите или ползвателите, които са ограничили или преустановили дейността си в имоти – държавна собственост вследствие на мерките и ограниченията, наложени по време на извънредното положение, ще могат да бъдат освобождавани изцяло или частично от плащането на наем за тях. Това реши Министерският съвет на извънредно заседание днес, съобщиха от правителствената информационна служба. 

Намаляването на наемите ще става със заповед, издадена от министри, областни управители или ръководители на други ведомства, които са предоставили имотите – държавна собственост, под наем или за ползване.
За да се възползват от мярката наемателите и ползвателите на държавните имоти ще трябва да докажат, че са ограничили или прекратили дейността си като предоставят финансови или други документи.

От МС уточняват, че облекчителните мерки ще се прилагат за времето, през което физическите и юридическите лица - наематели или ползватели, са ограничили или преустановили своята дейност в съответните държавни имоти, в срока на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и въведените противоепидемични мерки срещу COVID-19 в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още