IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предвиждат изграждане на писта за "Формула 1“ край София

За целта ще бъде създадена съвместна компания с холдинга от Абу Даби EABG, в която страната ни ще участва с апорт на земя

18:02 | 30.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Предвиждат изграждане на писта за "Формула 1“ край София

Възможността за изграждане на писта за „Формула 1” край София с прилежащите й инфраструктура и съпътстващи дейности предвижда проект, съдържащ се в подписано днес в София споразумение за икономическо сътрудничество между България и Абу Даби, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Споразумението е подписано от министър Трайчо Трайков и шейхът на Абу Даби Мохамед Абдул Жалил ал Блюки при посещението му у нас. Шейхът на Абу Даби е и президент на държавната компания ЕАBG. Това е първият проект по двустранното сътрудничество между двете страни, чиито детайли ще бъдат разгледани в най-близко време.

За целта ще бъде създадена съвместна компания, в която страната ни ще участва с апорт на земя. Подписаният документ предвижда съвместно целогодишно управление на бъдещото съоръжение и организиране на събития в съответствие с календара на световния шампионат.

По-рано днес шейх Мохамед Абдул Жалил ал Блюки се срещна и с премиера Бойко Борисов, с когото обсъди перспективите за участие на арабската страна в инфраструктурни проекти у нас като пристанища, магистрали и други. МИЕТ и Българската агенция за инвестиции ще предоставят информация за партньорство в различни сфери на икономиката като инфраструктура, земеделие, високи технологии, недвижими имоти и др.

Компанията EABG e създадена като холдинг през 2001 г., който управлява утвърдени през последните 20 години самостоятелни компании от различни сфери – комуникации, системна интеграция, снабдяване с нефт и газ, софтуер и хардуер, карго търговия, производство на хладилна и климатична техника, керамика, санитарно обзавеждане, кухненско оборудване, строителни материали, храни, кетъринг, недвижими имоти и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още