IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прехвърлят 80 дка от горския фонд на община Бургас за рибарското селище

Общината планира изграждането на трети воден канал, покрай който ще бъдат разположени малки рибарски хижи

13:33 | 25.08.11 г.
<p>
	Найденов при посещението си в &quot;Ченгене скеле&quot;. <em>Снимка: МЗХ</em></p>

Найденов при посещението си в "Ченгене скеле". Снимка: МЗХ

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще подпише в понеделник заповед за прехвърлянето на 80 дка горски фонд на община Бургас. Това стана ясно по време на среща на министъра с рибари от рибарското селище „Ченгене скеле” край Бургас, на която бе обсъден проблемът със статута на незаконните рибарски постройки в селището, съобщиха от пресцентъра на министерството.

„Тук съм, защото това е държавен горски фонд и по смисъла на закона ресорният министър е министърът на земеделието”, обясни Найденов. Преди да бъде подписана заповедта, трябва да бъде променено предназначението на земята. След това може да влезе в действие подробният устройствен план на Община Бургас за изграждане на бъдещото законно рибарско селище.

Общината планира изграждането на трети воден канал, покрай който ще бъдат разположени малки рибарски хижи. Всичко незаконно се предвижда да бъде съборено. Рибарските постройки ще бъдат запазени, ако отговарят на изискванията да имат до 35 кв. м площ и 5,2 метра височина.


Местното рибарско сдружение и Община Бургас ще изготвят проект за усвояване на средства за модернизация на бъдещото рибарско пристанище в селището, като целта е да имат стабилни камери за преработка и съхраняване на рибата, каза изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Пламен Захариев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още