IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават имоти на две общински дружества, за да се реализира парк Възраждане

Общата стойност на очакваната сума е близо 10 млн. лв.

15:58 | 28.07.11 г.
Продават имоти на две общински дружества, за да се реализира парк Възраждане

Две общински дружества - "Спортна София 2000" и "Софийски имоти", ще продадат свои имоти, за да се инвестират парите в строителството на парк "Възраждане", реши днес Столичният общински съвет (СОС), съобщи БТА.

Общата стойност на очакваната сума е близо 10 млн. лв.

“При проектирането на парка Столичният общински съвет не се е произнасял, а по-скоро е бил прескочен при вземането на решение”, заяви по време на заседанието Вили Лилков от ДСБ. Орлин Иванов от ГЕРБ пък обясни, че “проектирането е извършено от "Софпроект", а за окончателното решение ще има и произнасяне от страна на СОС“.

Парк "Възраждане" ще е първият новопостроен парк от много години, като първият етап ще обхване 70 дка, а отделно от тях върху други 21 дка ще има спортни съоръжения. В парковото пространство ще има амфитеатър за открити представления, както и фонтан във водното огледало на който ще е картата на Европейския съюз.

Първият етап на парковото строителство трябва да започне до края на тази година. Във втория етап на реализацията на парка се предвижда и строителството на голям детски сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още