IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават къщата на „Бащата на булката“ за 1,35 млн. долара

Имотът е с площ от 409 кв. м и двор от 1,6 дка; цената на кв. м е 3305 долара

16:56 | 22.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: CRMLS</p>

Снимка: CRMLS

Холивудската къща в колониален стил, станала известна в комедията „Бащата на булката“, е обявена за продан с цена от 1,35 млн. долара, съобщава Realtor.com.

Имотът, който има пет спални и четири бани, е по-типичен за североизточните щати, отколкото за локация на 8 мили от центъра на Лос Анджелис, но това е Холивуд, се казва в представянето на имоти на сайта.

Двуетажната къща, построена през 1925 г., има три камини, соларно студио, както и беседка в двора, проектирана специално за филма.

Районът, в който е разположена къщата, е популярна локация за снимане на филми поради своя разнообразен архитектурен облик. През последните години там са снимани над 50 филма.

Къщата е с обща площ от близо 4400 кв. фута (409 кв. м), а дворът – 0,4 акра (над 1,6 дка).

Тя има три гаража, а цената на кв. фут е 307 долара (3 305 долара на кв. м).

По данни на сайта данък имоти, платен за къщата за 2010 г., е в размер  на 12 600 долара. Сградата е оценена на 388 хил. долара, а общата стойност на имота към края на мината година е 1,077 млн. долара.

Имотът вече веднъж бе обект на продажба – във втората част на филма от самия Стив Мартин в ролята на бащата на булката. Той продава къщата без да предупреди своята съпруга (в ролята Даян Кийтън), но след това купува имота обратно за много по-голяма сума, след като разбира, че новите собственици искат да го разрушат.

Вижте тук как изглежда имотът отвън и отвътре.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още