Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Рязък спад на предлагането на офиси под наем в Букурещ

Понижението на наличните офис площи е свързано със засилване на дейностите по отдаване под наем в сектора

През първата половина на 2011 г. в Букурещ е имало с 90% по-малко нови офиси на пазара спрямо миналата година, сочи анализ на DTZ Echinox, цитиран от Europe RE. Обемът на офис площите, излезли на пазара през периода, е 12 950 кв. м спрямо 125 813 кв. м през същия период на 2010 г.

Спадът на наличните офис площи е свързан със засилването на дейностите по отдаване под наем в сектора, като нетното усвояване е нараснало с приблизително 30%. Обемът на нетното усвояване през първата половина на 2010 г. е бил 82 500 кв. м, докато за същия период на тази година той възлиза на поне 105 000 кв. м.

Като се има предвид постоянният ритъм на отдаването под наем и обявените планове за едва 80 хил. кв. м нови площи на пазара до края на годината, DTZ очаква офис пазарът в Букурещ да последва общата тенденция в региона на Централна и Източна Европа на повишаване на наемите, които биха могли да надминат 18,5-19,5 евро/кв. м за първокласните локации до края на 2011 г. и да продължат да нарастват бавно през 2012-2013 г.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Природни рецепти за комфорт, ефективност и дълготрайност