IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руснаците обръщат поглед и към имотите в планинските ни курорти

Причина са „изключително ниските цени“, на които може да се придобие имот там, казват брокери

11:49 | 17.07.12 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Комплекс в Банско, в който компанията продава апартаменти на цени от 29 хил. евро. <em>Изображение: Appreciating Assets</em></p>

Комплекс в Банско, в който компанията продава апартаменти на цени от 29 хил. евро. Изображение: Appreciating Assets

Руските купувачи, които традиционно търсят имоти по Черноморието, започват да проявяват интерес и към пазара в планинските курорти и в София.

Това сочат наблюденията на ирландската компания за имоти Appreciating Assets, която продава имоти, собственост на ирландци и британци, а основните ѝ купувачи са от бившия Съветски блок.

Въпреки че все още интересът на руснаците е съсредоточен основно върху морските локации, през последните 18 месеца се наблюдава стабилен ръст и на този, насочен към зимните курорти, главно поради „изключително ниските цени“, на които може да се придобие недвижимост там, казват от компанията.

Руските инвеститори винаги са купували имоти в София, като тази тенденция продължава благодарение на ръста в доходността, която тези имоти носят.

От началото на 2012 г. до края на май компанията е продала 70 имота, собственост на британци и ирландци, като се надява до края на годината този брой да се повиши до 200. 

Основателят на компанията Дилан Кълън е цитиран от британския Guardian да казва, че от началото на създаването си Appreciating Assets е продала 400 имота, като според него на пазара има още хиляди имоти, закупени от британци и ирландци, които днес очакват да бъдат продадени.

Най-евтиният имот за продан, обявен от компанията, е с цена от 15 хил. евро, а най-скъпият струва 135 хил. евро.

В свой нов анализ брокерската компания Bulgarian Properties също потвърждава, че дори в летния сезон има интерес към имоти в зимните курорти.

„Причината се крие в значително спадналите цени, които в Банско през тази година достигнаха най-ниските си нива от началото на кризата насам и в момента това е курортът с най-евтините ваканционни имоти в България“, сочи анализът.

От компанията твърдят, че руснаците са основните купувачи, а британци и ирландци – основните продавачи, някои от които продават на загуба от 50 до 70% в сравнение с цената, на която са купили.

Последна актуализация: 12:48 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
теслата
преди 11 години
Продавам къща в с.Червена Свищовско 90 кв-м- на два етажа и гараж. След ремонт. ПВЦ дограма,мокет гипскартон, санирана! След ремонта не е живяно в къщата. Оборудвана и готова за обитаване! Двор 1800 кв.м. с овощна градина. БОНУС: Давам 3 / три/ дка земеделска земя за ползване в продължение на три години. Цена 6000 евра! Повече информация на тел: 0877192781 - Манев!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
naso_fr
преди 11 години
Ами платена е, то за това и няма авторите под нея. В инвестор често правят това.Под статията на Адрес миналата седмица имаше 2 имена, ама ябно не им е приятно да ги обвиняват в платени статии и хората ги крият сега.Инвестор-а май не разбира че със селски номера губи аудитория. Тия ефтини номерца да ги въртят в Аха-то. Там аудиторията е по-наивна. Тук имотния сектор има само чужди преведени новини и лобистки статии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
ТАТО
преди 11 години
на това му викат "ПЛАТЕНА СТАТИЯ"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Това не са анализи, а мечти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
aikmana
преди 11 години
ууууф вече с тези "анализи" беее! Тъпо, тъпо, тъпо, тъпо....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още