IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ остават най-предпочитаната дестинация от чуждите инвеститори в бизнес имоти

Щатите се считат за най-сигурната инвестиционна дестинация, а Бразилия води в подреждането при развиващите се икономики

11:17 | 05.01.12 г.
САЩ остават най-предпочитаната дестинация от чуждите инвеститори в бизнес имоти

За поредна година САЩ остават най-предпочитаната дестинация за инвестиции в бизнес имоти, показват резултатите от традиционното проучване на Асоциацията на чуждестранните инвеститори в недвижими имоти (Association of Foreign Investors in Real Estate - AFIRE).

В доклада на организацията пише, че Щатите са най-сигурната и стабилна инвестиционна дестинация. Повече от половината от участниците в проучването посочват, че фундаментите на пазара на бизнес имоти в страната са се подобрили през 2011 г. и това ще окаже сериозно влияние върху решението им да увеличат инвестициите си в САЩ през тази година.

Резултатите от проучването показват, че 60% от чуждите инвеститори в имоти планират да увеличат инвестициите си през 2012 г. Желаещите обаче намаляват спрямо миналата година, когато 72% от респондентите заявиха, че ще инвестират повече в Страната на неограничените възможности.

Най-предпочитани за инвестиции в САЩ са многофамилните жилищни сгради, следвани от индустриалните имоти. Първата петица се допълва от офис площите, търговските имоти и хотелите.

Втората най-сигурна дестинация за инвестиции в бизнес имоти е Канада, която се изкачва с една позиция спрямо класирането й в миналогодишното проучване. Трета е Германия, която пада с една позиция. На четвърто място е класирана Австралия, която миналата година беше пета. Великобритания пада с една позиция до петото място.

Според резултатите от допитването на асоциацията най-добрият град за инвестиции в бизнес имоти и в САЩ, и в глобален план е Ню Йорк. Следват го Лондон, Вашингтон, Сао Паоло и Сан Франциско.

Големият пробив на глобалния пазар на имоти прави Бразилия. Тя не се счита за сигурна инвестиционна дестинация от чуждестранните инвеститори, но пък за втора поредна година запазва лидерската позиция в класацията за най-предпочитаните развиващи се инвестиционни дестинации. Китай задържа второто място, следван от Турция, Индия и Виетнам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още