IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Счупиха рекорда за най-висок наем за магазин в Лондон

Ожесточената конкуренция за площи на търговската „Бонд Стрийт“ доведе до значителен ръст в наемните нива, пише Ройтерс

08:00 | 02.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Изглед от &quot;Бонд Стрийт&quot;. <em>Снимка: OliverN5. Лиценз: <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/" target="_blank">Creative Commons</a></em></p>

Изглед от "Бонд Стрийт". Снимка: OliverN5. Лиценз: Creative Commons

Италианската Salvatore Ferragamo, която произвежда луксозни обувки, е близо до сделка за рекордно висок наем за магазин в Лондон, пише Ройтерс.

Ако бъде подписано, споразумението ще надхвърли бариерата от 1000 паунда за кв. фут (ок. 13 хил. евро на кв. м) за първи път в историята на пазара на търговски площи в британската столица.

Британските наемодатели изчисляват наемните нива на годишна база.

Агенцията цитира анонимни източници, близки до сделката, според които италианската компания преговаря за наем в търговски обект на най-скъпата търговска улица в централен Лондон – „Ню Бонд Стрийт“.

Сделката ще бъде по-висока от досегашния рекорд от 965 паунда за кв. фут (11 600 евро на кв. м), договорен в края на 2009 г. за магазин на същата улица.

Според условията на новия договор между пенсионния фонд NFU Mutual и италианската Ferragamo, търговецът ще продължи свой предишен договор и ще разшири площта, която наема. В резултат на това наемът ще се повиши до 1059 паунда на кв. фут (над 13 700 евро на кв. м) от 600 паунда досега.

Наемите на „Бонд Стрийт“ са далеч по-високи в сравнение с тези в други централни райони на Лондон, пише Ройтерс.

Бонд Стрийт се нарежда втора в класацията на най-скъпите търговски улици в Европа след „Шанз-Елизе“ в Париж .

Ожесточената конкуренция за площи на „Бонд Стрийт“ доведе до значителен ръст в наемните нива и накара търговците, разполагащи с кеш, да закупуват търговски обекти, за да си гарантират присъствие на най-добрите търговски места.

За разлика от търговците в средния ценови сегмент, луксозните марки се радват на силно възстановяване от нивата на дъното през 2008 г., подкрепени от високо търсене от развиващите се пазари като Китай и Русия.

По мнението на някои консултанти наемите на „Бонд Стрийт“ може да достигнат 1500 паунда на кв. фут до 2013 г., поради острия недостиг на площи в центъра на Лондон и търсенето от страна на международни марки, които гледат на локацията като на съществена част от тяхната европейска експанзия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още