IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Shell сключи сделката на годината за 120 хил. кв. м. офис площи

Компанията преподписа договора си за наем в т. нар. Shell Plaza в Хюстън до 2025 г.

10:29 | 08.12.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Хюстънският офис на компанията за инвестиции, строителство и управление на недвижими имоти Hines обяви, че е преподписала договор с петролната компания Shell за наем на офис площи от близо 120 000 кв. м, предаде онлайн изданието Property Magazine.

Това е най-голямата сделка за отдаване на офис площи под наем в света за 2011 г. 15-годишният договор влиза в сила с обратна дата от 1 януари 2011 г. и изтича през 2025 г.

Практически Shell ще е наемател на офисите повече от 55 години, тъй като ги обитава от 70-те години на ХХ век.

Двете сгради, в които се помещава Shell в Хюстън, са известни като Shell Plaza. Те са собственост и се управляват от Hines от 1970 г., когато са построени от компанията.

One Shell Plaza е най-високата структура от лек бетон в света със своите 50 етажа. Two Shell Plaza има 26 етажа и помещава офиси, търговски обекти и паркинг.

В замяна на подновяването на договора за наем на Shell Hines ще модернизира сградите. Всички стъкла в двете кули вече са подменени с енергийно ефективни прозорци, които пропускат повече дневна светлина в помещенията. За 2012 г. са планирани ремонтни дейности по електропреносната система и други механични подобрения. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още