IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силният зимен сезон подкрепи пазара на имоти в ски курортите в Алпите

Отчита се ръст на броя на посетителите и на хотелските резервации, както и на огледите и сделките с имоти

10:48 | 26.02.13 г.
Силният зимен сезон подкрепи пазара на имоти в ски курортите в Алпите

Пазарът на имоти в ски курортите в Алпите набира скорост, след като през сезонът 2012/2013 г. се очакват рекордни снеговалежи, пише онлайн изданието TheMoveChannel.com.

Броят и на посетителите, и на хотелските резервации регистрира ръст, а все повече потенциални инвеститори в алпийски домове се връщат на пазара, сочат данни на Alpine Homes и Savills.

„Новата година донесе пресен сняг и нови купувачи“, коментира пред изданието Джеръми Роласън, управляващ директор на Alpine Homes. Той допълва, че през 2012 г. продажбите на недвижими имоти във водещите ски курорти са нараснали с 30% спрямо 2011 г., а офертните цени в 72 на сто от курортите или са останали стабилни, или са тръгнали нагоре.

Роласън съобщава и за значително подобрение на коефициентът на заетост на ски имотите. Увеличили са се и огледите на имоти от потенциални купувачи.

„Снегът определено помогна на туризма в ски курортите, но оживи и пазара на имоти“, заключава той.

Според експерта има обаче рподавачи, които не са се отрезвили от кризата и изчакват купувачи, които са готови да предложат максимална цена за имота им.

Той посочва, че се очаква допълнителен ръст на пазара на ски имоти в Швейцария заради въведените ограничения за ваканционните жилища. Рестрикциите ще подкрепят пазара на стари ваканционни жилища, но не са добра новина за строителството, което допринася за 5% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още