IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственици на отчуждени имоти за строителството на Хемус взимат над 153 хил. лв

Имотите се намират в землището на софийското с. Долни Богров, а участъкът на аутобана е от околовръстното шосе на столицата до пътен възел "Яна"

10:28 | 20.09.11 г.
Собственици на отчуждени имоти за строителството на Хемус взимат над 153 хил. лв

Над 21 дка поземлени имоти и повече от 1 500 кв. м. имот със застрояване, в който има построени сгради, ще бъдат отчуждени за строителството на участъка от магистрала „Хемус“ от околовръстния път до пътен възел „Яна“.

Имотите се намират в землището на с. Долни Богров, район „Кремиковци“, Столична община.

Според обнародваното в днешния брой на Държавен вестник решение на Министерския съвет собствениците на имотите ще получат обезщетения в размер на общо 153 369 лева. Средствата трябва да бъдат осигурени от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Обезщетенията за земеделските земи възлизат на малко над 1 700 лева. Собствениците на застроения имот ще бъдат обезщетени с повече от 151 хил. лева.

В началото на юни т. г. вече бившият министър на регионалното развитие Росен Плевнелиев съобщи, че започва изпълнението на два участъка от магистрала „Хемус“ с финансиране по оперативна програма „Транспорт“ и средства от бюджета. В последствие правителството взе решение за отчуждаване на имоти в землището на шуменското село Панайот Волов и квартал "Макак" в Шумен за изграждането на аутобана в участъка от Белокопитово до Каспичан.

През септември пък стана ясно, че 280 км от магистрала „Хемус“ са включени в списък с приоритетни пътни проекти, които да бъдат предложени за финансиране с евросредства през следващия програмен период (2014-2020 г.).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още