Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Собствениците на хотел Рила обещават сграда, не по-висока от сегашната

Не се планирал небостъргач, а максимум 10-етажна сграда с офиси и хотелска част

Проектът за изграждане на нова сграда на мястото на сегашната сграда на хотел „Рила“ в столицата предвижда запазване на сегашната височина, заявиха собствениците на хотела „Риел 99“. Така те опровергаха твърденията за 22-етажна или дори 80-етажна постройка, излезели днес като информация от БТА след от заседание на Столичния общински съвет.

От компанията уточниха за Investor.bg, че не смятат да строят небостъргач, а сграда, която ще е не по-висока от 10 етажа, колкото е и сегашният хотел „Рила“ Подземните гаражи пък ще бъдат само на един етаж и няма да бъдат засегнати намиращите се под сградата археологически паметници на културата.

Новата постройка, за която към момента дори не е изготвен идеен проект, ще е бизнес сграда, състояща се от офиси и хотелска част. Не се предвиждат търговски площи.

От „Риел 99“ не се ангажираха с конкретни срокове за осъществяване на намеренията си, много детайли около които все още не са определени с точност, нито можаха да определят стойността на планираната инвестиция. Оттам заявиха, че засега тя е самостоятелно планирана.

Според общинските съветници от ДСБ строителните намерения на „Риел 99“ ще загрозят столицата, инвеститорите пък твърдят, че проектът им е за "красива, модерна и функционална сграда, която да бъде една от архитектурните забележителности“ на София. От фирмата коментираха, че се провежда целенасочена кампания срещу тях и че не предвиждат нищо „противозаконно или срещу интересите на обществото“.

„Риел 99“ е 32,5% собственост на регистрираната в Люксембург „Фърст Инвестмънт Интернешънъл“, а другият по-голям акционер е Росица Димитрова с дял от 30,5%. Управляващи са Милена Урдева, Росица Мечкарова и Ирена Маринова, която е съдружник на Васил Божков в „Българска енергийна група“.

По статията работи: автор Екип на Investor.bg
Още по темата: Новини

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от