Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Спадът в стойността на жилищата в САЩ се забави през изминалата година

Пазарът вероятно е намерил дъно, но началото на възстановяването може би ще се отложи за края на 2012 г. или началото на 2013 г., коментира икономист

Жилищата в САЩ са загубили по-малко от стойността си през тази година в сравнение с предходната, посочва консултантската компания Zillow, цитирана от онлайн изданието PropertyWire.

Според данни на експертите тази година жилищните имоти в страната са изтрили от оценките си общо 700 млрд. долара, което е с 35% по-малко в сравнение с понижението от 1,1 трлн. долара, отчетено през 2010 г.

През първата половина на годината жилищата в САЩ са изтрили 454 млрд. долара от оценките си, докато през второто полугодие числото е почти наполовина по-малко – 227 млрд. долара.

Само на 9 от общо 128 регионални пазари на имоти в Щатите е отчетено увеличение на оценките на имотите през 2011 г., показват още данните на компанията. Най-големите ръстове са регистрирани в Ню Орлеан и Питсбърг, а най-сериозните спадове – в регионите на Лос Анджелис, Ню Йорк и Чикаго.

„Това, че имотите губят от стойността си вече с по-бавни темпове, е добра новина и сигнализира, че пазарът вероятно е намерил дъното“, коментира главният икономист на консултантската компания Стан Хъмфрис.

Той обаче не очаква пазарът на имоти в САЩ да се възстанови през 2012 г. „Наличният запас от жилища, ниското потребителско доверие и високата безработица ще продължат да оказват натиск, а началото на възстановяването ще се отложи или за края на 2012 г., или за началото на 2013 г.“, прогнозира Хъмфрис.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Природни рецепти за комфорт, ефективност и дълготрайност