IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спадът в стойността на жилищата в САЩ се забави през изминалата година

Пазарът вероятно е намерил дъно, но началото на възстановяването може би ще се отложи за края на 2012 г. или началото на 2013 г., коментира икономист

14:46 | 30.12.11 г.
Спадът в стойността на жилищата в САЩ се забави през изминалата година

Жилищата в САЩ са загубили по-малко от стойността си през тази година в сравнение с предходната, посочва консултантската компания Zillow, цитирана от онлайн изданието PropertyWire.

Според данни на експертите тази година жилищните имоти в страната са изтрили от оценките си общо 700 млрд. долара, което е с 35% по-малко в сравнение с понижението от 1,1 трлн. долара, отчетено през 2010 г.

През първата половина на годината жилищата в САЩ са изтрили 454 млрд. долара от оценките си, докато през второто полугодие числото е почти наполовина по-малко – 227 млрд. долара.

Само на 9 от общо 128 регионални пазари на имоти в Щатите е отчетено увеличение на оценките на имотите през 2011 г., показват още данните на компанията. Най-големите ръстове са регистрирани в Ню Орлеан и Питсбърг, а най-сериозните спадове – в регионите на Лос Анджелис, Ню Йорк и Чикаго.

„Това, че имотите губят от стойността си вече с по-бавни темпове, е добра новина и сигнализира, че пазарът вероятно е намерил дъното“, коментира главният икономист на консултантската компания Стан Хъмфрис.

Той обаче не очаква пазарът на имоти в САЩ да се възстанови през 2012 г. „Наличният запас от жилища, ниското потребителско доверие и високата безработица ще продължат да оказват натиск, а началото на възстановяването ще се отложи или за края на 2012 г., или за началото на 2013 г.“, прогнозира Хъмфрис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още