IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спира се строеж в резервата "Ропотамо"

Утре ще са готови констативните актове от служителите на общинската администрация, които налагат спирането на строежа и премахването на незаконното строителство

17:47 | 25.03.13 г.
Спира се строеж в резервата "Ропотамо"

След сигнали за строеж в резервата "Ропотамо" вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева нареди спешна проверка на място от екипи на Дирекцията „Национален строителен контрол“ (ДНСК) и Регионалния инспекторат по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас, съобщават от строителното министерство.

Инспекторите са установили изграждане без строителни книжа на дървена конструкция – колони и греди, на мястото на заведение за обществено хранене в резервата, което е било в режим на търпимост, посочват от ведомството.

Документите от проверката са изпратени в общината в Приморско, която трябва да предприеме спешни мерки за спиране на строителството.

Утре ще са готови констативните актове от служителите на общинската администрация, които налагат спирането на строежа и премахването на незаконното строителство, посочват от регионалното министерство.

Целият терен, кеят и постройките са държавна собственост, а техен стопанин е екоинспекцията в Бургас. След изтичането на срока на договора за наем с предишния наемател е обявен нов конкурс и от началото на годината съоръженията и постройките се поели от фирмата "Венис Марина", съобщава БНТ.

От няколко дни в интернет пространството се публикуват снимки от мястото на строежа, които показват мащабни изкопни работи и леене на бетон. Според Жечка Тодорова - контрол строителството в Община Приморско, обаче при проверката не са установени следи от бетонни изливания. Управителят на фирмата Здравко Казаков, пък подчертава, че са спазени всички процедури.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още