IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община търси идеи за вътрешната архитектура на метростанция 20

Предложенията ще се набират до 9 декември, а одобрената фирма ще сключи договор с общината и "Метрополитен" ЕАД

13:00 | 30.09.11 г.
Столичната община търси идеи за вътрешната архитектура на метростанция 20

До декември Столичната община ще набира предложения за идеен проект на вътрешната архитектура на метростанция "20", която е част от продължението на първия лъч на метрото от бул. "Цариградско шосе" до летище "София", съобщиха от пресцентъра на общината.

Конкурсът е организиран от направлението "Архитектура и градоустройство" на общината и организаторите на международния фестивал за архитектура "Sofia Architecture Week". 

Проектът трябва да включва предложение за цялостната архитектурна концепция на метростанцията и оформлението на надземните пространства около нея, които да са съобразени със специфичните изисквания на подземния железопътен транспорт и съвременните урбанистични принципи.

Авторите на проекта, който бъде отличен с първа награда, ще сключат договор с обкината и с "Метрополитен" ЕАД за изготвянето на работна документация по проекта.

Предвидени са една първа награда в размер на 10 хил. лв. и право на възлагане на проекта, една втора награда от 6 хил. лв. и една трета награда от 4 хил. лева.

Документите могат да бъдат получени безплатно на български и на английски език от интернет-страниците http://station20.eu/bg/ и http://www.sofia-agk.com/.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още