IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строежът на дубайската "Великобритания" започва до 2014 година

В момента се водят преговори за изграждане на инфраструктурата на изкуствения остров

17:20 | 23.11.12 г.
<p>
	Изкуствените острови от комплекса &quot;Светът&quot;. Снимка: Ройтерс</p>

Изкуствените острови от комплекса "Светът". Снимка: Ройтерс

Британският строител Сафи Кураши, който е собственик на остров с формата на Великобритания край бреговете на Дубай, води преговори с държавната компания Nakheel за изграждането на инфраструктурата върху изкуствения остров, за да може строителството да започне до две години, предаде онлайн изданието Arabian Business.

Кураши, който плати 60 млн. долара за острова, разположен в притежавания от Nakheel комплекс  от 300 изкуствени острова "Светът", по-рано тази година бе освободен под гаранция и оправдан по две обвинения за финансови измами, след като прекара две и половина година от седемгодишната си присъда в затвора.

Въпреки че някои купувачи се отдръпнаха от "Светът", според Кураши той не се е отказал от плановете си, но ще са нужни поне няколко години или най-малко до 2014 г., за да започнат строителните дейности.

Работата по "Светът" почти застина в разгара на финансовия срив, при който цените на имотите в Дубай паднаха с над 60% от пиковите си равнища.

Въпреки че Кураши има намерение да завърши "Великобритания", почти всички купувачи на останалите острови не са започнали строителство, с изключение на острова Ливан, който бе открит по-рано тази година.

Според Nakheel 70% от 300-те изкуствени острова са продадени, а строителството по тях е отговорност на собствениците им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още