Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Строителният контрол глобява шест фирми за строителен надзор

ДНСК е проверила 136 фирми, които извършват оценка на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняващи строителен надзор

Шест наказателни постановления на фирми, извършващи строителен надзор, е издала Дирекция „Национален строителен контрол” (ДНСК), съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Наказанията на консултантите са наложени след извършването на проверки в изпълнение на заповед на министъра на регионалното развитие, уточняват от ведомството.

Направени са 250 проверки за изпълнение на задълженията на надзорниците. Проверени са 136 юридически лица и еднолични търговци, които извършват оценка на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняващи строителен надзор, допълват от министерството.

Проверките са извършвани на строежи от първа до четвърта категория на територията на цялата страна. Инспекторите са наблюдавали строителния наздор на 36 жилищни сгради, 44 обществени сгради, 28 производствени сгради, 122 строежа от техническата инфраструктура, 9 телекомуникационни и 11 хидротехнически съоръжения.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Airbnb е изпълнила исканията на ЕК за по-добро представяне на офертите си